Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2008 03:42 - Сватба като по интернет
Автор: zserty Категория: Други   
Прочетен: 4400 Коментари: 9 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Всеки един от вас има поне един познат/а, ако не самият той, който си е писал с непознат/а/и. Някога във вестниците имаше обяви за запознанства, хората си пишеха интересите и ако те съвпаднеха с нашите - хоп-топ, пращахме си писма. Не знам дали все още съществува този начин на кореспонденция,видях го последно из страниците на един мой любим вестник, който рядко имам удоволствието да разлистя в последно време - "Тв сага", само този който го е чел би ме разбрал /Не само защото Стефани ще открие истината за Брук, но и че Емануела ще получи писмо от Алехандро/, ... но не това е идеята на този пост. Днес се замислих върху запознанствата чрез интернет. Как интернет за късмет или не успя да развие една доста интензивна социализация между хората, да им пести марките за писма в търсене на сродна душа.

Предполагам всеки от вас поне веднъж е флиртувал с някой непознат чрез интернет. Съществуват два вида хора, които търсят запознанство чрез интернет  - едните са тези които нямат скрупули да лъжат за годините си, цвят на косата, пол, даже и как изглеждат на снамки и другите които смятат че това е начинът да бъдат себе си - да са искрени и откровени до последната цигара... ооо да и онези, разбира се, които виждат в него един лесен начен за бърз секс без обвързване(но те не влизат в днешната тема, както и онези извратеняци, които зарибяват малки деца), не е нужно да даваш истинският си телефон, адрес, ИМЕ нито ЕГН, досатъчно е да си направиш един безплатен е-мейл, icq, skype, msn или да се регистрираш в някой от безбройните сайтове за запознанства и вече си част от играта. Имам двама познати които се запознаха с настоящите си жени по вторият начин... не я купиха от пазара, а си я намериха в интернет, запонзаха се, влюбиха се и за по малко от 6 месеца се изпожениха, а единят вече чака и дете. Така се прави в днешно време, какво е това, да ходиш на организирани срещи, по дискотеки, по заведения и да чакаш някой да те свали или ти да свалиш някой, това е вече отживелица, хора!! Стойте си във вас, чатете и търсете хора със сходни интереси, вече няма нужда да членувате в някой клуб, за да споделяте въпросите, които ви вълнуват, не е нужно даже да плащате членски внос - достатъчно е да се регистрирате в някои форум, да го посещавате често, да пишете по темите, пък може и за администратор да ви поканят след време!! Никога не е било сякаш по лесно да се запознаваш с нови и нови хора, докато си слушаш любимата музика и ядеш чипс над клавиатурата... и все пак някак нещо ми липсва...

Неусетно се сещам за онзи филм с Антони Бандерас и Анджелина Джоли - Първороден грях, в който той се ожени за момиче с което си беше писал писма - не много красива на снимка, пиеща чай, обичаща безкрайно много птичката си, която носеща в клетка със себе си, а в последствие се оказа опияняващо красива, обожаваща топлата кафява напитка /както може да се сетите не топъл шоколад, а кафе/ и не можеща да понася песента на славеят си /или там каквото беше/... е. да оказа се че не се оженил за тази за която си мислеше и тя , разбира се, го вкара в приключения, с които само той и Брус Уилис биха се справили.

Не отричам предимствата на интернет и безкрайният брой информация, които крие във себе си и все пак замислите се, когато и в България забранят цигарите на публични места, нима ще си пием бирата само пред компютърът гледайки се през web камерата, докато си говорим конферентно??



Гласувай:
0



1. анонимен - anonimen
04.05.2008 09:10
Чудесно начало и накрая къде отиде хубавата мисъл? Нещо се е пообъркал авторът, щото идеята за предимствата и недостатъците на сайтовете за запознанства става прекалено завоалирана....че нали в крайна сметка всеки решава за себе си къде, какво и как да го върши. Без значение дали по интернет или в селската дискотека:-)))
цитирай
2. deathwoman666 - Най-добрата ми приятелка се омъжи ...
04.05.2008 10:26
Най-добрата ми приятелка се омъжи една седмица след мен за човек ,с който се запознаха от интернет:)) а иначе навремето като ученичка се запознавах с мои връстници от вестник:)) някои от тях още са ми приятели:))Предимството на интернет е,че отговора се получава по-скоро,от колкото по пощата,и се пестят пари :)) но да си кажа честно,по пощата тръпката като че ли е по голяма:)) или поне беше:))
цитирай
3. анонимен - NE
04.05.2008 10:37
А социалните контакти? Не е ли по-добре да гледаш човека в очите. Запозналвал сам се с момичета по нета, но много по-хубаво е на живо.
цитирай
4. анонимен - сайтовете за запознанства са пр...
04.05.2008 10:49
сайтовете за запознанства са преимущество за хора, които не разполагат с много време и пари, а имат нужда от контакти! много е важно за самия теб да отговаряш без да лъжеш и да си дадеш истинските данни, в противен случай е губене на време, а не оползотворяване !
цитирай
5. анонимен - нямам добро впечатление от сайт...
04.05.2008 12:11
нямам добро впечатление от сайтовете за запознанства. Веднъж влезнах в такъв сайт от любопитство, написах всичките си данни коректно и написах като цел "кореспонденция и приятелство".Всичките отговори бяха за секс. Ако има изобщо сериозни запознанства, те са рядко изключение. Искреността там е сведена до минимум и нищо прилично не може да се очаква.
Иначе е приятно да си поговориш неангажиращо с хората, съвсем приятелски, но на практика почти го няма.
цитирай
6. oddity - Ама защо това разделение?
04.05.2008 14:01
В сайта само се запознаваш, опипваш почвата един вид - после си се гледате в очите, колкото си щете. Едното не пречи на другото. По-скоро едното води до другото или пък го спестява, когато липсва желанието.
цитирай
7. анонимен - Misho
04.05.2008 16:02
Nachaloto i kraia niamat nishto obshto. Sled purvite niakolko izrechenia stava tolkova otvlecheno i otneseno ...i ne se chete
цитирай
8. анонимен - не ме занимавайте с простотии!
04.05.2008 16:12
само това мога да кажа! пълна загуба на време, харчене на пари за разговори по мобилен, и то за кво? за тинтири - минтири! щот енския женен или сериозно обвързан тип бил решил да си приказва по интернет с умно гадже. ако може - от другия край на България, за да е по-пълна екзотиката! ей преди години как се разфучах по телефона на един такъв тъпак! NB - става въпрос само и единствено за он-лайн контакти! и то не през тъпоумните сайтове за запознанства, а през кюто, и през месинджъри. а пък да не говорим че истинския ми бивш, с когото бях заедно в реалността, ме блокира два пъти в скайпа! това сега какво е?
цитирай
9. placebo - -.-
04.05.2008 18:18
Анонимен 5, споделям мнението ти!
Изтрила съм си към 10 подобни регистрации в различни сайтове за запознанства; просто нормални хора не влизат там, само загорели...
Друго нещо са си блогове и форуми, където си споделяте интереси. Е това вече го знам от личен опит! :) Вече срещам 3-ти човек, когото съм мечтала да срещна и никога не съм вярвала, че ще стане през компютъра... седейки си вкъщи, хапвайки вечеря... (:
цитирай
Търсене

Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930